àpats, birres, vins, coktails, música, exposicions, escoltar, menjar, dolços, sentir, xalar, beure, viure, àpats, birres, vins, coktails, música, exposicions, escoltar, menjar, dolços, sentir, xalar, beure, viure, àpats, birres, vins, coktails, música, exposicions, escoltar, menjar, dolços, sentir, xalar, beure, viure, àpats, birres, vins, coktails, música, exposicions, escoltar, menjar, dolços, sentir, xalar, beure, viure
19 de març del 2012

postheadericon Exposició TO GALLARDO


Procedent del mon de la moda To Gallardo ha desenvolupat la seva professió de dissenyador a Vic durant molts anys. S'inicia tard en la pràctica artìstica, que es nodreix dels resorts visuals i culturals que la seva activitat  com a dissenyadora de moda ha anat acumulant, i en molts pocs anys (la seva primera exposició la fa el 2004) la seva obra ha assolit un nivell de difusió extraordinari, tant a casa nostra com a l'escena internacional.

Recerca i experimentació són els trets que singularitzen aquesta dinàmica recolzada en la creació d'un llenguatge propi, que a través del collage combina les eines de la costura (teixits, fils, gases i textures) i les de la pintura, per a crear un món plàstic poderós i divers. En aquest univers, la materialitat de la professió de l'artista s'integra en la materialitat de la pintura i de la tela, construint aixi un repertori cada vegada més ampli de troballes visuals i tàctils que van configurant un lèxic propi, i en el que estan presents, sovint, gestos com el gust per el joc, l'enginy, l'humor i l'energia de l'autora com estrategies de significació.

L'artista i critica d'art, Ester Xargay ha assenyalat confluències i punts de contacte entre l'obra de To Gallardo i les avanguardes artísitques del segle XX; amb l'avanguarda histórica del anys 20 (el suprematisme de Liubov Popoba, també dissenyadora i pintora i amb l'avanguarda francesa dels anys 60 - 70 (el moviment Support/Surface). En l'estetica d'aquest darrer moviment ha vist Xargay un tret cabdal de l'obra de To Gallardo: "conferir la mateixa importància als materials emprats i als gestos fets, treballant que al resultat final de l'obra, bo i privilegiant així la pràctica de la pintura sobre la voluntat d'expressió". Perqué, conclou Xargay, "talment és com s'ha d'entendre la pintura, només com un fet en si".

L'obra de To Gallardo es converteix, doncs, en un manifest contundent d'aquesta voluntat estètica.

Contacte: 626.491.002 o info@togallardo.com